ui/ux
dizajn

Gallery with ui/ux designs

Savremen dizajn podredjen korisničkom iskustvu.

Scroll down

Gallery with ui/ux designs

Razlika izmedju dizajna korisničkog interfejsa i korisničkog iskustva

UI odnosno "dizajn korisničkog interfejsa" (eng.User interface) i UX odnosno "dizajn korisničkog iskustva" (eng. User experience) predstavljaju dve različite profesije koje su zbog svoje bliske povezanosti vremenom spojene u jedno.


Uprkos tome što su dve različite discipline dizajna, ova dva elementa blisko saradjuju jedan sa drugim i ključni su za uspešno poslovanje.

Prikaz mobilnih verzija sajtova bluestudio experta bracely Dumo
Three designers make UI

UI dizajn


Dizajn korisničkog interfejsa predstavlja izgled, osećaj i intuitivnost proizvoda sa korisnicima. Cilj UI dizajna je da vizuelno vodi korisnika kroz web sajt ili aplikaciju.


UI dizajneri se bave estetikom, njihov zadatak je da se pozabave bojama, oblicima dugmića, fontovima i ostalim grafičkim elementima. Cilj im je da kreiraju atmosferu web sajta i da interfejs bude prikladan tematici sajta ili aplikacije.


Kombinacijom UI i UX dizajna u kreiranju web sajtova i aplikacija omogućuje se ostvarivanje vrhunskih rezultata na poslovnom planu.

UX dizajn


Dizajn korisničkog iskustva obuhvata sve elemente koji odredjuju kako se korisnik oseća u interakciji sa kompanijom. Ova disciplina kombinuje aspekte psihologije, istraživanja tržišta, poslovanja i dizajna.


UX dizajn se prvenstveno fokusira na potrebe korisnika, kako se korisnik oseća dok pregleda web sajt, kako se snalazi i da li do željene akcije dolazi na lak i jednostavan način.


UX dizajner ima za cilj da na intuitivan način sprovede korisnika kroz web sajt ili aplikaciju, da korisnik bez suvišnog razmišljanja i odvlačenja pažnje sprovede odredjenu akciju od poslovnog interesa(kupi proizvod, naruči uslugu, pročita tekst,pozove firmu... ). UX dizajn se fokusira isključivo na iskustvo izmedju interakcije korisnika i kompanije!

Two designers make UX

Usluga UI i UX dizajna

UI i UX dizajn su od krucijalne važnosti za kreiranje uspešnog web sajta, kombinacijom ove dve discipline postiže se da i kompanija i korisnici budu zadovoljni i ostvare najbolje rezultate.


Prateći najnovije svetske prakse iz oblasti UI i UX dizajna za Vas kreiramo funkcionalan sajt koji će se izdvojiti na tržištu kako estetski tako i po funkcionalnosti.


Temeljno istraživanje tržišta, analiza ciljne grupe i Vaših poslovnih interesa daje nam uvid u to kakav sajt treba da kreiramo. Kombinacijom svega navedenog Vama isporučujemo sajt koji će premašiti Vaše kriterijume i intuitivno voditi njegove korisnike do samog cilja.

Naručite uslugu UI/UX dizajna

:Ukoliko želite da Vaš sajt ili aplikacija imaju visok nivo estetike, a ujedno i da budu funkcionalni i podredjeni korisničkom iskustvu, kao i ciljevima Vašeg poslovanja, kontaktirajte nas da zajedno pristupimo kreiranju rešenja.

Web dizajn

Web dizajn

FAQ’s

Frequently asked questions

Kontaktirajte nas

e-mail: office@bluestudio.rs

Pridružite se našoj Bluestudio zajednici kako biste dobijali najnovija ažuriranja

Bluestudio

Politika privatnostiPolitika kolačićaUslovi korištenja

Sva prava zadržana. Ⓒ 2022 Bluestudio